هلاکت نظامیان صهیونیست در کمین نیرو‌های حماس در غزه (۱۶ تیر ۱۴۰۴) افزایش شمار کشته‌شدگان سیل تگزاس به ۹۱ نفر | تشدید اعتراض‌ها به دولت ترامپ به دلیل کاهش نیرو در اداره هواشناسی سردار شکارچی: آمریکا مسئول اصلی تجاوز به ایران است کاخ سفید ادعا کرد: با ایران درباره توافق در تماس هستیم وقوع انفجار مهیب در دمشق (۱۶ تیر ۱۴۰۴) وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: از موشک‌های ایران وحشت داریم بازگشت عزتمندانه مهاجران غیرمجاز افغانستانی عزتمندانه به کشورشان رئیس جمهور یک صلح‌طلب جنگ بلد است عراقچی با رئیس جمهور بولیوی دیدار کرد سفارت انگلیس در تهران بازگشایی شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) لاوروف: روسیه آماده است اورانیوم غنی‌شده به ایران بدهد اولین روایت از شهدای زندان اوین امشب در برنامه تلویزیونی «لاله خیز» + ویدئو گروسی: راه‌حل مسئله هسته‌ای ایران نظامی نیست تاکید نخست‌وزیر لبنان بر ضرورت عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از اراضی این کشور وزیر حمل و نقل روسیه پس از برکناری توسط پوتین خودکشی کرد آمریکا تحریرالشام را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کرد ۵۰ نظامی اوکراینی با اسکندر روسیه کشته شدند (۱۶ تیر ۱۴۰۴) پزشکیان از مجتمع بندری آستارا بازدید کرد حمله موفق ارتش یمن به کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) دیدار عراقچی با نخست‌وزیر مالزی مصاحبه پزشکیان با تاکر کارلسون منتشر شد | پزشکیان: اسرائیل برای ترور من اقدام کرد اما ناکام ماند + فیلم آخرین وضعیت تعطیلی ادارات تهران در روز ۱۷ تیرماه ۱۴۰۴ عراقچی: ایران از محکومیت قاطع و صریح تجاوزات نظامی اخیر رژیم اسرائیل و ایالات متحده توسط بریکس قدردانی می‌کند رئیس‌جمهور لبنان پاسخ طرح واشنگتن را داد پزشکیان: مردم دشمن را در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ناامید کردند سفارت مسکو در تهران: «زنده باد ایران کبیر» تقدیر آیت الله علم الهدی از موضع‌گیری هوشمندانه آیات عظام مکارم شیرازی و نوری همدانی
سرخط خبرها

جنگنده F-35 چه مشکلاتی دارد؟ | گرانِ آسیب‌پذیر

  • کد خبر: ۳۳۹۲۶۷
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۷
جنگنده F-35 چه مشکلاتی دارد؟ | گرانِ آسیب‌پذیر
جنگنده F-35، تولید شرکت «لاکهید مارتین»، که این روز‌ها نام آن را بسیار می‌شنویم جنگ‌افزاری بسیار گران‌قیمت است که درعین‌حال اشکالات و نقص‌هایی بزرگ هم دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، اسرائیل اولین اپراتور خارجی بود که جنگنده F-35 را دریافت کرد و از آن زمان به‌طور گسترده از این هواپیمای رادارگریز در عملیات‌های مختلف در منطقه استفاده کرده است. بر اساس آخرین گزارش‌ها و اطلاعات منتشرشده تا اواسط ژوئن ۲۰۲۴، نیروی هوایی اسرائیل اکنون حداقل ۳۹ فروند جنگنده F-35 از مدل اختصاصی خود با نام «ادیر» (F-35I Adir) را در اختیار دارد. این جنگنده‌ها بخشی از سفارش اولیه ۵۰ فروندی اسرائیل به شرکت لاکهید مارتین آمریکا هستند. بااین‌همه، این جنگنده‌ها، علی‌رغم هزینه هنگفتی که روی دست خریدار گذاشته‌اند، با چالش‌هایی جدی روبه‌رو هستند که بی‌گمان رژیم صهیونیستی را نگران می‌کنند.

نقاط ضعف جنگنده F-35

جنگنده لاکهید مارتین F-35 لایتنینگ II، از بدو طراحی تا به امروز، با مجموعه‌ای از نقاط ضعف و چالش‌های جدی دست‌وپنجه نرم کرده است. این معایب، که طیف وسیعی از مسائل فنی، نرم‌افزاری، لجستیکی و مالی را دربرمی‌گیرد، برنامه این جنگنده نسل پنجم را به پرهزینه‌ترین پروژه نظامی تاریخ تبدیل کرده و همواره مورد نقد کارشناسان و نهاد‌های نظارتی بوده است.

مهم‌ترین نقاط ضعف این جنگنده را می‌توان در چند حوزه کلیدی دسته‌بندی کرد:

یک. هزینه‌های سرسام‌آور و خارج از کنترل

شاید بزرگ‌ترین و آشکارترین نقطه ضعف F-35 هزینه‌های نجومی آن باشد. کل هزینه چرخه عمر این برنامه (شامل توسعه، خرید، عملیات و نگهداری) بیش از دوتریلیون دلار برآورد شده است. این رقم بسیار فراتر از پیش‌بینی‌های اولیه بوده و فشار سنگینی را بر بودجه‌های دفاعی کشور‌های خریدار وارد کرده است.

دو. آمادگی عملیاتی پایین و مشکلات قابلیت اطمینان

یکی از نگران‌کننده‌ترین ضعف‌های F-35، سطح پایین آمادگی برای انجام‌دادن مأموریت است. گزارش‌های متعدد دفتر پاسخگویی دولت آمریکا و دفتر آزمایش و ارزیابی عملیاتی پنتاگون نشان می‌دهد که این جنگنده در بسیاری از مواقع زمین‌گیر بوده و آماده پرواز نیست.

سه. مشکلات نرم‌افزاری پیچیده و بی‌پایان

جنگنده F-35 بیش از هر جنگنده دیگری به نرم‌افزار متکی است و همین وابستگی به یکی از پاشنه‌های آشیل آن تبدیل شده است.

چهار. چالش‌های مربوط به موتور و پیشرانه

موتور پرَت‌اند ویتنی F135، قلب تپنده F-35، نیز از مشکلات قابلیت اطمینان (Reliability) رنج می‌برد.

پنج. ایرادات کیفی در تولید و کنترل کیفیت

با وجود گذشت سال‌ها از شروع تولید انبوه، گزارش‌های پنتاگون همچنان به وجود «نقایص کیفی» در جنگنده‌های تحویلی اشاره دارند. این ایرادات که باید در خط تولید شناسایی می‌شدند پس از تحویل به یگان‌های عملیاتی کشف شده و بار اضافی بر دوش تیم‌های تعمیر و نگهداری قرار می‌دهند.

شش. آسیب‌پذیری‌های سایبری

به‌عنوان یک پلتفرم کاملا شبکه‌محور، F-35 بالقوه در برابر حملات سایبری آسیب‌پذیر است. گزارش‌های دفتر آزمایش و ارزیابی عملیاتی پنتاگون بار‌ها بر وجود «کمبودها» در قابلیت بقای جنگنده در برابر تهدیدات سایبری تأکید کرده و خواستار رفع این نواقص شده‌اند.

جنگنده F-35 چه مشکلاتی دارد؟ | گرانِ آسیب‌پذیر

پول‌های دودشده

گزارش‌های متعددی از سقوط و سوانح جنگنده‌های F-35 وجود دارد. چندین فروند از این هواپیما به دلایل فنی، خطای انسانی یا حوادث دیگر سقوط کرده‌اند. از زمان ورود به خدمت، حداقل، ۱۱ فروند جنگنده F-35 در سوانح مختلف از بین رفته‌اند. این حوادث، که شامل مدل‌های مختلف این جنگنده و نیرو‌های هوایی کشور‌های گوناگون بوده است، در بیانی دقیق‌تر، به دلایل مختلفی ازجمله نقص فنی در موتور، مشکلات نرم‌افزاری، خطای دید خلبان و دیگر ایرادات مکانیکی رخ داده‌اند. همچنین، بر پایه گزارش ارتش جمهوری اسلامی ایران، این نیرو تا امروز توانسته است چهار F-35 را ساقط کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->